tisdag 14 september 2010

Cross Country Meet @ Perryton, Texas

Ni far inte missa alla andra nya inlagg! En massa bilder!!! Jag sprang 4 miles idag igen, men jag var tvungen att ga sista biten for varmen utmattade mig - vi hade nara 40 grader idag igen. :):)
Sa... vi akte ca 5:30 pa lordagsmorgonen mot Lake Fryer i Wolf Creek Park cirka 15 miles soder om Perryton, Texas. Jag somnade nastan med en gang, sa jag missade Oklahoma pa vagen ner. Det var ganska schysst att somna i Kansas och vakna i Texas och veta att man ocksa varit i Oklahoma nar man sov ;P;D. Det var extremt platt nar jag vaknade utanfor Perryton - annu plattare an vastra Kansas. Men nar vi svangde av mot Lake Fryer andrades landskapet och det var en massa sma kullar och stora sandfargade klippor. Klipporna sag mycket storre ut i verkligheten, mycket narmare. Jag vet inte varfor det blir sa pa bilderna, det kanske ar for att himlen ar mycket, mycket storre och djupare and vad man ser med svenska ogon. Nar man star mitt pa slatterna ser man fantastiskt mycket himmel, ljusblatt och babyblatt. Det ar nastan aldrig molnigt har heller...

Sjalva racet gick ganska bra, jag kom pa 27e plats (kom pa 28e i Valley Center, och det var ett mindre meet). De 20 forsta far medalj, sa jag var inte langt ifran. Det ar ett ganska smartsamt race dock (bada har varit 2 miles forresten) med langa smalutande backar och vissa brantare partier. Just den har banan har en kulle som de kallar for "Big Bubba" som ar extra jobbig. Jag har en t-shirt som jag kopte pa meetet som det star "I conquered Big Bubba" pa. :):) Anyways, det har var utan tvekan det roligaste meetet. Forresten ar Texas-insekter och spindlar vicious! Vi sag en stor svart harig spindel precis som sadana som finns pa zoo, och ackliga stora insekter hoppar runt i graset.












Ser ni flaggorna? Alldeles under USA-flaggan hanger Texas flagga. Nar vi akte forbi har sa folk i bussen "Heeeey, what's up with our flag??" och sen fattade de att vi var i Texas. Kansas flagga hanger nastan alltid alldeles under USAs.














Bilderna fran bussen ar fran the Texas and Oklahoma Panhandles. Verkligen the Great Plains of America, och hjartat av the Dust Bowl pa 1930-talet. Vastra Kansas och Dodge City ingar forresten ocksa i den regionen :P. Tredje bilden ar ett solrosfalt.





1 kommentar:

  1. Hello. Det var fantastiskt att se alla bilder, men var är du själv egentligen? Jag såg en sjö, har du badat? Nu fattar jag verkligen att du är i ett annat land - inte helt likt Sverige alltså.

    SvaraRadera